Olvasd el a cikket és döntsd el, hogy a JOY TFA jó könyvelő cég?

Mit tegyek, ha jó könyvelőt keresek?

Sokan teszik fel ezt a kérdést, akár induló vállalkozások, akár működő vállalkozások. Könyvelőt találni nem nehéz. Rengeteg cég vagy akár egyéni vállalkozó kínálja a szolgáltatásait, elképesztően nagy a verseny.

Mégis, hogyan fogjon hozzá egy vállalkozó, hogy kiválassza a számára legmegfelelőbb könyvelőt?

Először is javaslom, hogy szakképzett könyvelőt vegyenek igénybe. A könyvelőnek naprakésznek kell lenni az aktuális jogszabályok tengerében, amelyet szerencsés esetben csak havonta, és nem hetente változtatnak. Mint ahogy jövőre jelentősen változik az átalányadó.

A könyvelő legyen mérlegképes és regisztrált. A regisztrált mérlegképes könyvelők névsora megtalálható a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján.

Legyen szerződés


A könyvelő szerződéssel és számlával dolgozzon, a saját ügyfélkapujával küldje be a bevallásokat, továbbá legyen felelősségbiztosítása. Ez azért nagyon fontos, mert ha a könyvelő bead egy hibás bevallást, és 8 napon belül nem javítja, a vállalkozást fogják megbüntetni, nem a könyvelőt, mert az adóhatóság a vállalkozóval van kapcsolatban, nem a könyvelővel. Ha előfordul ilyen eset, és a vállalkozás nem kötött szerződést a könyvelővel, és a könyvelő nem számlázta le neki a könyvelési díjat (mert feketén olcsóbb!), akkor bizony nem tudja behajtani a könyvelőn a büntetést (mindjárt nem is olyan olcsó!).

Nincs olyan könyvelő, aki ne hibázna, de ezzel talán mindannyian így vagyunk, ráadásul a könyvelőnek naponta meg kell néznie, hogy éppen aznap mi az aktuális hatályban lévő törvényi szabályozás, mert lehet, hogy a tegnapi már nem érvényes. Mivel nem lehet kizárni a tévedés lehetőségét, ezért kell felelősségbiztosítást kötnie a könyvelőnek, hogy ha a könyvelő olyan hibát vét, amiért a vállalkozást megbüntetik, akkor ezt ebből lehet fedezni. Természetesen azokért a hibákért nem vállal felelősséget, amelyet a vállalkozó követett el.

Legyen meghatalmazás

Az adóhatóság nem azonnal büntet. Először szól, hogy ezzel a bevallással valami gond van, vagy valamilyen adat nem jó, és ad rá 8 napot, hogy korrigáljuk a hibát. Ha nem érkezik helyesbítés, akkor újabb felszólítást küld. Esetenként változik, hogy meddig tart a türelmük, de rendszerint bőven van idő a hibát kijavítani. Az értesítések az ügyfélkapus tárhelyre érkeznek. Ezért is fontos, hogy a vállalkozás ügyvezetőjének (tulajdonosának) legyen saját ügyfélkapuja, és legyen hozzá rendelve a vállalkozáshoz, mert azonnal értesül, ha ilyen értesítés érkezik.

A könyvelő akkor tud eljárni a vállalkozás adóügyeiben, ha a saját ügyfélkapuja hozzárendelésre került az adott vállalkozáshoz, azaz a vállalkozás ügyvezetője meghatalmazza, hogy járjon el helyette az adóhatóságnál.

Ha ezt egy könyvelő nem vállalja, akkor hogyan fogja a vállalkozást képviselni egy esetleges adóellenőrzés során? Az adóhatóságot nem fogja érdekelni, hogy ki küldte a hibás bevallást (vagy egyáltalán nem küldte), a vállalkozást fogja megbüntetni.

Ügyfélkapun keresztül lekérdezhető a vállalkozás adófolyószámlája. Gondolom, sokan szembesültek azzal a helyzettel, hogy egyszer csak az adóhatóság inkasszózta a bankszámláját, és nem tudta, hogy miért?

Kiderült, hogy a könyvelő elküldte a bevallást, de nem szólt, hogy mikor mennyit kell fizetni, és mivel egy bevallás végrehajtható okiratnak minősül, ezért az adóhatóság inkasszóval leemelte a pénzt a vállalkozás bankszámlájáról. Ráadásul most már egy-egy ilyen inkasszó 5.000 ft-ba kerül.

Ezzel az írással még véletlenül sem a könyvelőket akarom bántani, hanem hangsúlyozni szeretném a vállalkozás felelősségét is.  Ha esetleg bármi történik a könyvelővel, és senki másnak nincs jogosultsága bevallásokat beadni a vállalkozás nevében, az már komoly károkat okozhat a vállalkozásnak. Egy határidőben be nem küldött bevallás akár 200.000 ft-ba is kerülhet. Ha ilyenkor kezdenek el kapkodni, és valakinek meghatalmazást adni, legalább 3 hétig várni kell, mire azt feldolgozzák, addig akár lejár a bevallási határidő és jöhet a büntetés.

Ha egy könyvelő jól dolgozik, akkor ha ma feláll az asztaltól, holnaptól egy másik könyvelő tudja folytatni a munkáját.

Könyvelési ár

A másik lényeges kérdés a könyvelési díj. A könyvelési díj jellemzően attól függ, hogy mennyi dolga van a könyvelőnek az adott vállalkozással. Mert például ha egy vállalkozás 1 milliárdos forgalmat csinál egy évben és tegyük fel, hogy ezt egy db számlában állítja ki, akkor túl sok dolga a könyvelőnek ezzel nincsen. De ha ezt 100.000 db számlával teszi, akkor ugye rengeteget kell vele dolgoznia.

A könyvelési díj a könyvelendő tételek számától (is) függ. Ebbe beletartozik a kimenő számlák, bejövő számlák, bankkivonatok könyvelése, bérszámfejtés, egyéb tételek. Befolyásolja az árat, hogy áfás vagy sem, van e külföldi kereskedelmi kapcsolata vagy sem, van e devizás bankszámlája vagy sem továbbá az alkalmazottak létszáma. Na és persze az árbevétel nagysága is fontos, mert minél nagyobb, annál nagyobb a kockázat.

Az ügyfeleimnek mindig azt szoktam mondani, hogy ha elromlik a gáztűzhelyem, akkor hívom a gázszerelőt, és nem magam kezdek el barkácsolni olyan dolgokban, amihez nem értek. Véleményem szerint a vállalkozóknak üzletet kell szerezni, pénzt kell csinálni, és nem naponta nézegetni, hogy vajon aznap mégis milyen adótörvények változtak? Szerintem ezt hagyjuk meg a könyvelőknek, adótanácsadóknak, bérszámfejtőknek.

Azt se felejtsük el, hogy azért, mert a könyvelő valamilyen szinten ismeri az adójogszabályokat, attól még nem biztos, hogy adótanácsadó is. Ha ilyen könyvelőt találunk, akkor szerencsénk van. Na persze, nyilván nem ingyen fog adótanácsot adni. Nem, nem része a könyvelési díjnak a konzultáció.

Ha valaki most szeretne vállalkozást indítani, javaslom, még előtte vegye fel a kapcsolatot egy könyvelővel, mert ha már meghozta a döntését, anélkül, hogy egy hozzáértővel beszélgetett volna róla, akkor akár egy évre szóló hibás döntést is hozhat.

legoptimálisabb adózási mód kiválasztásában akkor lehet igazán segíteni egy vállalkozásnak, ha tisztában van azzal, hogy az általa végzett tevékenységgel havi szinten milyen bevételt tud elérni, és milyen típusú és összegű költségei merülnek fel, azaz elkészíti az üzleti tervét. Nem kell megijedni ettől a szótól, ez akár egy kockás papíron is készülhet, a bevételek és költségek tervezését hívjuk üzleti tervnek. Természetesen egy banknak vagy egy befektetőnek nem kockás papíron kell elkészíteni, de saját használatra tökéletesen megfelel.

Sokat hallani manapság, hogy a katásoknak nem kell könyvelő. Igen csúnya esetekről hallottam, úgyhogy inkább keressenek egy könyvelőt, mielőtt bármit is lépnének.

Legyél katás, mert az a legjobb! Mert az tök egyszerű. Befizeted a havi 25, vagy 50 ezer forintot, és minden le van tudva. Könyvelő főleg nem kell.

Katásnak nem kell könyvelő?

Összeszedtünk néhány, kisadózó egyéni vállalkozás könyvelésekor felmerülő kérdést. Ha a téged érintőkre tudod a választ, akkor valóban nem kell könyvelő.

 1. Egyéni vállalkozó főállású katásként kezdett, év közben mellékállású lett. 25.000 ft-ot fizetett, de nem lett jelentve a Nav felé. A Nav emiatt értelemszerűen 50.000 ft-ot írt elő, év végén 100.000 ft tartozás miatt kivágták a katából, Mit lehet ilyenkor tenni?
 2. Katás egyéni vállalkozó decembertől szünetelteti tevékenységét. Egy novemberben kiállított számlát decemberben fizetnek ki neki. Katás bevételnek számít, vagy önálló tevékenységből származó jövedelem?
 3. A 1041-es nyomtatványt a Nav szerint nem kell beküldeni. Oep nem tudja, orvosnál piros a taj szám. H beküldik a 1041-est, hibaüzenet jön a Nav-tól, hogy nem szabad beküldeni. Megoldás?
 4. Kisadózó nem írta rá a számlákra, hogy kisadózó vállalkozó. Utólag mit lehet tenni?
 5. Alanyi áfa mentes katás Eu-ba számláz, közösségi adószám nélkül. Ilyenkor mi történik? (Tényleg, mi az, ha valaki alanyi áfamentes, mikor, miért éri meg neki?)
 6. Alanyi áfa mentes katás Eu-n kívül számláz, kell-e jelenteni az áfa bevallásban?
 7. Alanyi mentes Eu-ból vesz igénybe szolgáltatást: Facebook hirdetés. Nincs közösségi áfa, be kell-e fizetni az áfát? És vajon le is vonhatja?
 8. Iparűzési adóban a tételes ipát választotta, kell-e bevallás? Minden évben meg kell erősíteni a tételes ipa választását? Vállalkozónk szeretne kilépni a tételes ipa alól. Milyen határidővel, mikor lehet ezt a döntést módosítani?
 9. Devizás jövedelemnél mi a helyzet? Milyen árfolyamot kell alkalmazni az elszámolásnál? Melyik napi árfolyamot kell választani?
 10. Mi a teendő, ha paypalra jön a jövedelem és nem vezeti át a saját bankszámlájára?
 11. Mikortól lesz áfás, ha a befolyt bevétel nem érte el a 12 millió ft-os határt, a kiállított számlák összege viszont igen?
 12. Kell-e jelenteni az 1 millió ft feletti külföldről származó jövedelmet?
 13. Nappali tagozatos felsőoktatási hallgatóként katásként jó-e, ha 25.000 ft katát fizet?
 14. Ha tulajdonos és ügyvezető egy kft-ben, és mellette katás, elég, ha katásként megfizeti az 50.000 ft-ot?
 15. Ha katás egyéni vállalkozása szünetel, érvényes-e a tb-je? Mit kell tenni, hogy legyen érvényes tb?
 16. Kell-e katásnak 01-es bevallást beadnia nullásan vagy NY nyomtatványon? 08-asra kell-e NY vagy nullás bevallás?
 17. Katás lehet-e áfás? Mikor kell megfizetni az áfát? Lehet-e pénzforgalmi áfás? Ha részteljesítés van egy számlára, abból mennyi áfát kell fizetni?
 18. Katásnak kell szja bevallás?
 19. Ha táppénzre megy, elég csak bejelenteni, vagy valóban meg is kell kapnia a táppénzt? hol kell bevallani a táppénzt?
 20. Katás bt-ben több tulajdonos esetén hogyan alakul a jövedelem kivét? Mit tartalmaz egy jövedelem igazolás, ha egy hitelfelvételhez kell ilyen?
 21. Katásként nem adhat bérbe ingatlant. Mi van, ha mégis megtette?
 22. A kapott kamat beleszámít-e a katás bevételbe? Hát a kapott támogatás, esetleg kártérítés?
  katásnak kell-e cégautóadót fizetni? és a telefonszámla magánhasználata után?
 23. Egyéni vállalkozó 2020-ban szja alatt adózik, 2021-tól katás. Decemberi számlája januárban folyik be, akkor az szja vagy a kata alá esik? Ugyanez fordítva: ha 2020-ban katás, 2021-ben áttér az szja alá, akkor a decemberi számlája, ami januárban folyt be, kata vagy szja alatt adózik?
 24. Bevétel-e az előleg? Ha előleget utalnak a katásnak, kell-e róla előlegszámla, vagy elég a végszámla? Ha decemberben utalják az előleget, és januárban van a végszámla, mikor lesz bevétel?
 25. Ha tavaly nettó 12 millió felett volt a bevétel, de idén biztosan nem lesz ennyi, választhatja-e az alanyi mentességet?
 26. Év végén meghaladja a 100.000 ft-ot az adótartozás. Akkor január 1-től esik ki a katából?
 27. Ha hónapokkal később tudja meg, hogy kizárták a katából, mit kell tenni visszamenőleg, amikor már nem volt katás?
 28. Ha szüneteltet, mikor kell leadni a kata és az iparűzési adó bevallást? És ha megszűnt?
 29. Katás egyéni vállalkozó szülni megy, nem dolgozik, de van alkalmazottja, aki a vállalkozást tovább viszi. Kell-e katát fizetni? Ha nem, akkor a bevételi korlát kisebb lesz?
 30. Vállalkozás szüneteltetése rendben leadva, de a folyószámlán mégis előírták a katát. Kell-e tenni valamit vagy elég a kivárás?
 31. Katás bt kültag „osztaléka” hogyan adózik? Értelmezhető-e egyáltalán az osztalék egy katás bt esetében?
 32. Kisadózó vállalkozó magánszemélytől bérel ingatlant. Le kell-e a vonni a bérbeadó személyi jövedelemadóját  a bérleti díjból? Be kell-e vallani? Ha igen, kinek?

Összeszedtünk még pár kérdést olyan érdeklődőktől, akik szerint nincs szükség könyvelőre, inkább maguk próbálkoznak. Nos, egy-egy kérdésre, ha hibás választ kap az illető, annak súlyos következményei lehetnek.

 • Az elmúlt két évben három alkalommal szüneteltettem a vállalkozásom. Van-e valami gyors (!!!) és instant módja annak, hogy visszakeressem, hogy mettől meddig tartottak a szüneteltetések?
 • Olvastam, hogy 2018.01.31-től a KATÁS, alanyi mentes EV-nak is kötelező lesz vállalkozói bankszámlát nyitni. Erről tudtok-e valamit? Ez már tény, vagy terv? Mi van akkor ha lakossági bankszámláját használja, de a nyilvántartásból egyértelműen különválik a vállalkozói és egyéb bevétel ill. ktg?
 • Átmenetileg szüneteltetem a katás egyéni vállalkozásomat (és nincs semmilyen munkaviszonyom sem). Jól tudom-e, hogy 45 nap letelte utáni időszakra kell csak TB-t fizetnem magam után?
 • nemrég kértem segítséget GYED kapcsán, hogy újraindítanám a vállalkozást, ami jelenleg szüneteltetés alatt áll. Abban tudtok segíteni, hogy a 17T101E elnevezésű nyomtatványon mit töltsek ki ebben az felállásban? A B01-es lap 7-es pontja (Főfoglalkozásként űzöm), B02-es lap 13-as pontját (Főállású adózónak minősülök)?
 • Olaszországban dolgozik, és itthon szeretne egyéni vállalkozó lenni, és “Katázni”! Ezt most, hogy teheti meg? Itt főállásúnak kell lenni, vagy mellékállású egyéni vállalkozónak?
 • HIPA bejelentkezéssel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni! Szeged. Letöltöttem a nyomtatvànyt, tudom hogy kezdő Ev. – nak a 80 %os elszámolást szeretném bejelenteni. De nem értem a nyomtatványt, és kitöltési útmutatót sem találok. Abból, amit mondtak az ügyfélszolgálaton, nem derül ki hogy ezt az elszámolást választom. A III. blokk kitöltését javasolták, ami szó szerint írja, hogy Nem kezdö vállakozóknak szól. A IV. blokk kitöltését tartom célszerűnek, 1. pont és 1.1 dátum, akkor piros hibaüzenetem van. Mit nem értek jól?
 • Érdeklődnék, hogy csed mellett hogy lehetnék kata vállalkozó? 2016.szept.21-en szültem a kisfiam, vagyis lassan 1 éve. Lehet hogy lennének megbízásaim amit a korábban üzemeltett -most szünetelés alatt álló- vállalkozásommal teljesítenèk. Hogy kapjam a csedet is mit kell tennem, vagy egyáltalán megoldható-e a párhuzamosság ebben a kérdésben? Vagy elesek az állami pénztől és akkor működhet a vállalkozás? Korábban 8 órás munkaviszonyom mellett havonta 25 ezret fizettem, most mik a lehetőségeim, hogy mindenki jól járjon?
 • Ha valaki július 1-től katás, akkor ő 6 millióig katázhat. És meddig áfa mentes? Mind a hat misi, vagy csak időarányosan a 12 millió fele?
 • tavaly végig AKTÍV főállású kata voltam, de idén január 1-től szüneteltetve van. Tavaly kimaxoltam a bevételt, ezzel nincs is gond (NAV jöv. igazolás megvan), de most szeretnék lakáshitelt felvenni és itt a tavalyi évet vizsgálják, de most a KATA viszony szüneteltetve van. Szerintetek ezzel visszautasíthatják, ha most nincs aktív viszonyom? Illetve ha most beaktiválnám szeptember 1-től akkor az járható út az idénre?
 • Korábban KATA-s egyéni vállalkozó BT-t alapítana, ahol ő lenne a kisadózóként bejelentett beltag. A katás EV 2017. márciusában szünt meg. Jól tudom, hogy ez nem kizáró ok, hogy kisadózó beltagként legyen bejelentve?
 • Szeretném megtudakolni, hogy lehet-e olyant, hogy kiváltom a vállalkozói igazolványom, de egyelőre meg nem indítanék egyéni vallalkozast, csak majd ha kiderül, hogy kapok elegendő megbízást, amiből megtérül az adóm. Vagy ha kiváltom, azzal automatikusan elindul a vállalkozasom és minden hónapban szuneteltetnem kell, amíg nem kapok megrendelést? Szeretnék Gyes mellett fordítani, KATAzni.
 • Ha a Katát szünteltettem júni 30.án, akkor elvileg csak augusztus 1-től lehet újraindítani. Viszont lesz bevételem júliusban, van olyan lehetőség, hogy akkor ezt egy nem katás vállalkozásként újraindítsam még ebben a hónapban? (36 órát meghaladó munkaviszony mellett)
 • KATA-s és áfamentes egyéni vállalkozó vagyok.Táppénzre megyek kb. 2 hónapra (augusztus, szeptember biztos és lehet még októberben is). Jól tudom, hogy a Webes Ügysegéden szüneteltetnem kell a vállalkozásomat, s így nem fizetem az 50.000 Ft havi járulékomat? Kell-e fizetnem a TB járulékot (havi kb 7000 Ft)? NAV felé milyen nyomtatványt kell elküldenem? S ha jól tudom akkor a betegállományt is online kell bejelentenem?
 • Ha alanyi áfa mentesként (ev. katával) EU-ba számlázok magánszemélynek(!), akkor nem kell a havi ÁFA bevallás, igaz?
 • Van e annak akadálya ha a KATA-s vállalkozásomnak nyitok egy európai országban EUR számlát, és onnantól oda állítom ki a számláimat?
 • Katas vallalkozo ki tudja hasznalni az egeszsegpenztarhoz kapcsolodo kedvezmenyeket? 20% visszaterites, stb.
 • Ha valaki tudna segíteni a következőkben:ha egy EV valamilyen más nevet szeretne használni, mint a saját neve, akkor mi a teendő?
 • Másodállású KATA-s vagyok, ha hosszabb távon a Tp-re megyek (szülés előtti időszak) de a vállalkozást se megszűntetni se szüneteltetni nem akarom, akkor alkalmi munkavállalóival vagy ahogy jobb, heti pár órára ha felveszek valakit aki csinálja helyettem a munkát, akkor az úgy rendben van? Kell fizetni ugyanúgy a 25 ezret is?
 • Egyéni vállalkozó, Kata-s egyéni vállalkozó szeretne lenni. Webes ügysegéden próbáltam módosítást kérni, de nem sikerült! Tudjátok, hogy hol tudom változtatni?

Továbbra is kockázatosnak tartom, hogy ha valaki könyvelő nélkül próbál eligazodni a vállalkozói világban, mert súlyos ára lehet.

Könyvelőt keres kínál

Beszéljünk még akkor a katás könyvelési díjról. Mivel a katások fejében sokszor az van, hogy katásnak nem kell könyvelő, így azt gondolják, hogy ha mégis, akkor az csak nagyon alacsony összeg lehet. Ezzel az a probléma könyvelő oldalról, hogy a sok kérdés ugyanúgy viszi a könyelő idejét, és ha kapásból tudja is a választ, azért ő nagyon sokat tanult.

A könyvelő adja a szakértő tudását, az idejét, a felelősségét, ezt nyilván nem fogja havi 2-3.000 ft-ért megtenni. Ha kihívunk bármilyen szerelőt, csak a kiszállási díj kb 10.000 ft. Ingyen dolgozni senki sem szeret, sem a vállalkozó, sem a könyvelő.

Katás könyvelési díj havi 5.000 ft-ról indul, ha alanyi mentes, és pár számlája van, ami nem külfölddel kapcsolatos. Ha már bonyolultabb dolgok vannak benne, esetleg áfás is, akkor ez a díj már a havi 10.000 ft körüli összeget súrolja. A könyvelők nem véletlenül szeretnék havonta látni a kiállított számlákat, mert figyelni kell, jól lett-e kiállítva a számla, nem hiányzik-e róla a kisadózó megjelölés, rá van-e írva, hogy alanyi mentes stb.

Azt is figyelni kell, hogy év közben eléri-e esetleg az alanyi mentes értékhatárt vagy igénybe vett-e pl facebook vagy google hirdetést, mert az azonnali bevallási kötelezettséget jelent. Sokan azt szeretnék, hogy egy évben egyszer odaadják a könyvelőnek az anyagot, aki abból csinál bevallást, és csak a bevallás elkészítéséért szeretnének fizetni. Magára valamit adó könyvelő ilyet nem vállal be. Ezt havonta, max negyedévente ellenőrizni kell, le kell könyvelni, és azonnal reagálni, ha van teendő.

Különböző szakmai fórumokon sok vita van a könyvelési díjról, sok úgynevezett “mekkelek könyvelő” végzettség, megfelelő szakmai tapasztalat nélkül, súlyosan áron alul bevállal cégeket, egyéni vállakozásokat könyvelésre. Ezzel az a gond, hogy ha hibázik, nem fog érte felelősséget vállalni, másrészről, hogy ha nagyon alacsony áron vállalja be az adott ügyfelet, akkor biztos lesz is sok-sok ügyfele, ami viszont azzal jár, hogy nem fogja tudni határidőben és minőségben elvégezni a vállalt kötelezettségeket. Ha egy könyvelő 5.000 ft-ért vállalja egy kft könyvelését, akkor el kell azon gondolkodni, hogy hány kft-t könyvel ilyen áron, és vajon mennyi ideje lesz az egész munkára.

Sok hangzatos hirdetést is lehet olvasni az interneten, hogy különböző könyvelő irodák nagyjából mindent elvállalnak, éjjel-nappal elérhetőek, az első 3 hónapban nem kell könyvelési díjat fizetni stb. Pár ilyen könyvelő irodának megnéztem a mérlegét, eredménykimutatását, és bizony meglepő dolgokat tapasztaltam. Volt, akinél 3 fő volt bejelentve, na ott nehéz elképzelni, hogy minden nap rendelkezésre áll, elmegy a könyvelési anyagért, hétvégén is felveszi a telefont stb. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy nem mind arany, ami fénylik.

Az a vállalkozó, aki kizárólag a könyvelési díj alapján választ könyvelőt, később nagyon rosszul járhat. Ma még mindig az ajánlási rendszer működik a legjobban, hogy kinek van olyan ismerőse, akinek jó a könyvelője. Fontos még az emberi szimpátia is, mert anélkül nem működhet egy ilyen kapcsolat. Nem minden könyvelő ért mindenhez, vannak speciális területek (pl. mezőgazdaság, építőipar, stb), ahol külön tudás is szükséges, így ha van egy jó könyvelő ajánlásunk, azért kérdezzünk rá, hogy a speciális területhez is ért, és ha nem, akkor inkább keressünk olyat, aki az adott területen otthon van.

Forrás: https://www.vallalkozas-okosan.hu/konyvelo_kereso_milyen_jo_konyvelo

Oszd meg másokkal is