Elérhető már a kétfaktoros azonosítás az Ügyfélkapun

2022. június 4-étől elérhető az emelt szintű kétfaktoros azonosítási szolgáltatásunk, az Ügyfélkapu+. A kétlépcsős azonosítás célja, hogy emelje az elektronikus azonosítás biztonsági szintjét és támogassa a biztonságtudatos felhasználók, illetve szolgáltatók igényeit.

A szolgáltatást – ügyfélkapus bejelentkezést követően – az Ügyfélkapu felületén rendelheti meg az Ügyfélkapu+ igénylése funkcióra kattintva. A szolgáltatás megrendeléséhez egy mobil eszközre (telefon, táblagép), egy, a mobil eszközre telepített hitelesítő alkalmazásra és Ügyfélkapu azonosításra van szüksége, tehát fontos, hogy már rendelkezzen ügyfélkapus regisztrációval.

Amennyiben sikeresen megrendeli a szolgáltatást, a továbbiakban a KAÜ-s azonosítást használó szolgáltatásokra az Ügyfélkapu+ gombra kattintva jelentkezhet be ügyfélkapus felhasználónevének és jelszavának, valamint a hitelesítő alkalmazás által generált egyszerhasználatos kód megadásával.

Az ügyfélkapus kétlépcsős azonosítás – a szolgáltatás megszüntetése nélkül – bármikor inaktiválható, majd ismét aktiválható, igény szerint.

A szolgáltatásról szóló részletes tájékoztatónkat a csatolt Ügyfélkapu plusz emelt szintű azonosítás című felhasználói leírásunkban olvashatja…”

Forrás: https://hirlevel.egov.hu/2022/06/06/kau-ugyfelkapu-mar-elerheto-a-ketfaktoros-felhasznalo-hitelesites-is-ez-az-ugyfelkapu-plusz/

Oszd meg másokkal is