Shakira nem a JOY TFA-t választotta

Ha Shakira a JOY TFA-t választotta volna, akkor ez nem történhetne meg. Ügyfeleinket folyamatosan, átlátható formában tájékoztatjuk a fizetendő járulékokról és adókról, illetve folyamatosan követjük befizetéseiket, és figyelmeztetjük őket elmaradás esetén.

A kolumbiai énekesnő ellen két eljárás folyik Spanyolországban adócsalás miatt. A spanyol hatóságok szerint Shakira több milliárd forintnak megfelelő összeget „felejtett el” bevallani és befizetni az adóhatóságnak.

Nyolc év két hónapos börtönbüntetést, továbbá 28,3 millió eurós pénzbírság kiszabását kérte az énekesnőre a spanyol ügyészség abban az ügyben, amelyben hétfőn áll bíróság elé Shakira. Azzal vádolják, hogy bár 2012 és 2014 között Spanyolországban élt, nem fizetett be 14,5 millió eurót a spanyol adóhatóságnak.

Az ügyészség 117 tanút, köztük fodrászokat, stúdiótechnikusokat, tánctanárokat, terapeutákat, kozmetikusokat, nőgyógyászokat és a sofőrjét is beidézte annak bizonyítására, hogy a spanyolországi lakos volt, ezt ugyanis Shakira tagadja.

Ártatlanságának hangsúlyozása mellett az énekesnő korábban befizette a spanyol adóhatóság által követelt 14,5 millió eurós (5,3 milliárd forint) összeget, és további három millió euró (1,1 milliárd forint) kamatot, mégis bíróság előtt kell állnia.

Ráadásul van egy másik hasonló ügye is: Shakira a spanyol hatóságok szerint 2018-ban is elmulasztott adót fizetni, a vád szerint 6 millió eurót.

Az ügyészség szerint a kolumbiai énekesnő külföldi adóparadicsomokban bejegyzett céghálózaton keresztül kerülte el a közterhek megfizetését, vagyis offshorozott.

A nyomozás egy kicsit összefügg a bulvárral is, hiszen a Grammy-díjas popénekes csak addig élt Spanyolországban, amíg a válogatott labdarúgósztárjával, Gerard Piquével alkotott egy párt. Tavalyi szakításuk után azonban Shakira visszaköltözött az Egyesült Államokba és ezzel gyakorlatilag elérhetetlen lett a spanyol adóhatóság számára.

Forrás: https://hu.euronews.com/2023/11/19/shakira-per-enekesno-spanyolorszag-adocsalas

Oszd meg másokkal is