Szerződés a könyvelővel

Éppen most kellett tájékoztatnom új ügyfelemet – miután megbízást adott ügyfélkapujához, és átnéztem a könyvelői múltját –, hogy elmaradt bevallásokból 290 000 Ft-nyi hátralékot találtam, amit minél előbb be kell fizetnie, hiszen már így is kamatok terhelik.

Sajnos nem egyedi eset, hogy az előző könyvelő nem adta be a szükséges bevallásokat határidőre, és ennek elmaradásáról nem tájékoztatta ügyfelemet. Ennyire egyszerű felhalmozni több százezer forintos adótartozást.

Ilyenkor mondhatnánk azt, hogy ez a könyvelő felelőssége, az Ő hibájából keletkezett az összeg, fizesse meg Ő a tartozást (ilyen esetekre jó, ha van a könyvelőnek felelősség biztosítása). Sajnálatos módon, ahogy az Magyarországon gyakran előfordul, kettőjük között nem volt szerződés, így az előző könyvelő hibája, hiányossága nem bizonyítható.

A JOY TFA minden esetben kizárólag szerződéssel és ügyfélkapu meghatalmazással látja el a könyvelői feladatokat, ezeken felül természetesen rendelkezik a mindig hatályos mérlegképes könyvelői és adótanácsadói vizsgákkal, illetve Allianz felelősség biztosítással, mellyel a saját munkánkat védjük ügyfeleink számára.

Oszd meg másokkal is