Havonta egyszer kötelező! Mi az?

Sok minden lehet a válasz, de mivel ez a kérdés egy könyvelői oldalon hangzik el, ezért biztosan valami könyveléssel kapcsolatos dolog. Lehetséges, hogy a fizetnivalókról van szó (könyvelői nyelven járulékok)? Lehetne ez is a megoldás, de egy sokkal fontosabb dologra gondoltunk. A járulékok, ha késedelmi pótlékkal is, de befizethetők utólag. Viszont egy dolog semmiképp sem maradhat ki, havonta egyszer kötelező:

kommunikáció a könyvelővel.

Ezeket a leggyakrabban a könyvelő kell kezdeményezze feléd, hiszen bármilyen vállalkozási formában működsz is, havonta értesülnöd kell az aktuális járulékokról, adókról, szabályozásokról, törvényekről. Sokan ezt telefonban, vagy SMS-ben tudatják ügyfeleikkel, mi egy formázott e-mailben küldjük ezt meg minden esetben.

Ha ezek kimaradnak, netán már több hónapja nem beszéltetek egymással, biztos lehetsz benne, hogy valami nincs rendben. Ilyen esetben azonnal keresd meg, és beszéljetek a könyvelőddel! Kérdezz rá az eltűnése okára, és az elmaradt fizetnivalóidra. Ha szükséges kérj személyes találkozót, tisztázzátok a részleteket, és ha máshogy nem megy, zárjátok le az együtműködést, és keress új könyvelőt!

Ha még nem tetted, próbáld ki a KÖNYVELŐKIHÍVÁS oldalunkat (www.konyvelokihivas.hu), ahol 7 kérdésre válaszolva gyorsan megtudhatod, a könyvelőd teljesíti-e a minimális szakmai követelményeket.

Természetesen a kommunikáció a könyvelővel rád is vonatkozik, amennyiben kérdésed van felé – ami egy vállalkozó vagy vállalkozás életében gyakori –, keresd meg! Tapasztalataink szerint a könyvelővel történő egyeztetések rengeteg időt spórolnak az ügyfelek számára, mivel a megfelelő tudás átadásával eloszlatják a tévhiteket. Ráadásul minden egyes beszélgetés tovább erősíti a kapcsolatotokat, ami a hosszútávú eredményes, sikeres – és ahogy a JOY TFA jelmondata mondja – élményteli együttműködés alapja.

Legyen élmény a könyvelés!

Oszd meg másokkal is